Wednesday, October 30, 2013

CUTI SEKOLAH datang lagi...2013 bakal meninggalkan kita!

Alhamdulillah ... kita telah melepasi 10 bulan didalam kalendar 2013! BAGAIMANA anda menilai perjalanan hidup anda dalam ertikata lain KPI tentang diri sendiri! Kadangkala kita terlalu sibuk untuk mengejar KPI(Key Performance Indicator) yang pihak majikan kita tetapkan pada kita seawal tahun 2013 demi untuk mendapat kenaikan pangkat atau Gaji serta Bonus TETAPI 'terleka' akan KPI diri sendiri dan keluarga! Kita mungkin BERJAYA MENCAPAI KPI dalam kerjaya TETAPI kita MASIH MENGELUH akan KPI untuk diri kita serta keluarga yang kita sayangi!
   Majikan mungkin cukup BANGGA dengan prestasi kita sepanjang tahun sebab kita beri sepenuh MASA dan komitmen pada Majikan TETAPI anak-anak kita MASIH MENANTI kita ... apa yang mereka BANGGAKAN dari ayah mereka? MASA?BAGAIMANA sepanjang tahun 2013 ini mereka begitu gembira kerana ayah mereka meluangkan MASA bersama-sama mereka melakukan sesuatu yang cukup mereka IMPIKAN dan menjadi memori INDAH yg akan KENANG dan BANGGA bercerita pada kawan2 mereka di sekolah! CUTI SEKOLAH hampir tiba..masa untuk anak2 melepaskan rasa penat sepanjang tahun belajar...TETAPI apa pula PERANCANGAN HEBAT kita untuk mereka? Hmmmm...atau kita sekadar beri ALASAN...sibuk...sibuk..tak dapat cuti..sedangkan hakikatnya kita juga tak cukup 'budget' nak bawak mereka berjalan-jalan!

    Itulah hakikat sebenar kehidupan saya suatu ketika dulu! Bergelar seorang Pengurus Bank memang penuh dengan tanggungjawab dan sibuk sepanjang masa mengejar TARGET! Kadangkala tak sedar anak dah lama duduk kat rumah masa cuti sekolah! HEBATKAN? Memang ada perancangan..tetapi kengkangan WANG sering jadi penghalang...akhirnya sekadar bawak tengok wayang dan pegi makan2 yang sebenarnya tak payah tunggu CUTI SEKOLAH punnn...

    Saya tidak menyalahkan kerjaya makan gaji sebagai PENGHALANG tetapi saya sebenarnya BERHAK menikmati kehidupan yang LEBIH BAIK dari apa yang saya lalui selama 15 tahun sebagai PENGURUS BANK! Saya yang PATUT membuat KEPUTUSAN untuk perjalanan hidup saya! Disinilah segala TITIK PERUBAHAN tercetus! Cukuplah 15 tahun! Saya KENA BERUBAH tetapi dimana PATUT saya BERMULA?

   Alhamdulillah saya dibuka jalan oleh Allah untuk memulakan IMPIAN saya... KINI kehidupan saya jauh berbeza! Diam tak diam dah 8 tahun saya tinggalkan kerjaya sebagai PENGURUS BANK! KINI saya mula BERKONGSI PERNIAGAAN dan KEJAYAAN saya bersama ramai insan diluar sana yang sebenarnya juga melalui perjalanan hidup yang hampir serupa dengan saya!

TIADA MASA bersama KELUARGA!
KERJAYA yang MEMBEBANKAN tapi tak kemana!
KEWANGAN yang membimbangkan...tiada simpanan!
RUTIN HIDUP yang membosankan...sama jerrrrr!
Duit bulanan utk MAK AYAH pun ...hmmm...masih berkira2!
DUIT GAJI abis kat bayar HUTANG!
.... macam-macam lagi...keluhan demi keluhan!

    PERLUKAH anda BERUBAH! JAWAPAN ada pada anda! JANGAN pula 2014 yang bakal anda tempuhi juga akan menjadi sama seperti apa yg anda lalui sepanjang tahun 2013! MASA untu BERTINDAK dan bukan masih berfikir-fikir! Buku nukilan pertama saya bertajuk BACA membongkar RAHSIA KEJAYAAN saya yang akan saya KONGSIKAN pada anda semua!

SELAMAT TAHUN BARU 2014...

Ikhlas dari saya
NOOR AZAHAR MOKHTAR
0197177007@Whatsapp

FB - http://www.facebook.com/azahar.mmc

20 comments:

Anonymous said...

Betol la..! Dgn ilmu hebat yg tuan curahkan pd sy mungkin akan dpt mengybah kehidupan sy yg biasa2 agar jd yg luar biasa hebat!
Terima kasih segalanya...!

**Fatin Marini JB**
012-5858285
G20

Anonymous said...

betulll...heyy x faham lahh..ruginya sesiapa yg lepas peluang utk berguru dgn Tuan..
saya pn bkn asal org sng..dgn status ibu tunggal..sy still mencari peluang yg boleh buat sy berubah demi anak dan keluarga yg x putus2 bg sokongan..
impian saya hanya satu..mahu ubah idup sy dan keluarga..beri apa yg org lain boleh beri pada family mereka..in sha allah dgn buku baca ni..ianya mmg dpt buat sy ubah kehidupan saya secara (360)..kehebatan buku baca ni lah yg akan terus buat sy mengorak langkah utk terus maju dan maju tanpa menoleh ke belakang..
pasti bolehh..

hafiza ghazali
0176722025
(G20)

Azy Yan said...

betol..hebat sangat hebat..rugi andai nya anda masih menjadi penonton..kita tidak perlu sempurna untuk bermula..saya banyak belajar daripada En Azahar yang sering share ilmu yang die miliki..untuk berjaya kite mestilah berkawan dengan orang yang berjaya..buku baca sangat-sangat membantu dalam membina kejayaan hidup seperti kejayaan yang tuan telah buktikan kini..u are my idol..tq En Azahar

azyan abd jalil JB
0127930703
(G18)

Anonymous said...

selama ini saya selalu mendengar keluhan org melayu bila nak berjaya...tp bila saya beri peluang berniaga semua kata susah nak berjaya....tp bila saya membaca buku BACA saya sedar semua itu hanya alasan untuk tidak berjaya...oleh itu buku ini amat mempengaruhi semangat saya untuk mengubah diri dan nasib keluarga saya... terima kasih Encik Azahar kerana menghasilkan buku yg sangat hebat ini..

sahri mansor
0137066576
(G01)

Anonymous said...

Setelah sy baca buku BACA byk sy belajar. BACA ada 100 tips kejayaan. Alhamdulillah..berbekalkan ilmu yg sy dpt dari En. Azahar kehidupan sy jauh lebih baik. InsyaAllah segala apa yg sy impikan akan jd kenyataan. Impian sy nak bawa ibu n ayah sy buat umrah. Impian sy nak ke paris n maldives.. terima kasih En. Azahar kerana wujudkan buku BACA.

Melly G18

Anonymous said...

Alhamdulillah saya telah diketemukan dengan En Azhar yg tidak sombong untuk menceritakan pengalaman beliau..Buku baca hasil nukilan beliau memberikan impak yang begitu positif dalam perjalanan hidup saya..bagaimana ia mengubah cara saya berfikir atitude sebagai winner serta tanggungjawab saya terhadap ibu bapa..saya begitu kagum dengan peribadi positif en azhar yang.dihadilkan dalam buku baca..ia wajar dimiliki oleh smua golongan khususnya golongan belia untuk melahirkan.lebih ramai JUARA di negara..IM PROUD TO BE UR FRIEND EN AZHAR.. :) WANA G8

siti manisah bte md shah said...

2013.....arrgghhh... ade lagi yang saya xdapt nak capai...macam mana pun saya bersyukur sebab ade MENTOR yang hebat yang banyak bantu saya.. 2014... akan menjelma... ini masa yang akan kita ALL OUT....... Chaiyok semua...Prince... Terima kasih bebanyak sebab curahkan ILMU yang x ternilai harganya... TERIMA KASIH PP AZAHAR....

Siti Manisah Bte Md Shah
Batu Pahat, Johor
017-7803337
Super train JB 2013 - G9

siti manisah bte md shah said...

siti manisah bte md shah said...
2013.....arrgghhh... ade lagi yang saya xdapt nak capai...macam mana pun saya bersyukur sebab ade MENTOR yang hebat yang banyak bantu saya.. 2014... akan menjelma... ini masa yang akan kita ALL OUT....... Chaiyok semua...Prince... Terima kasih bebanyak sebab curahkan ILMU yang x ternilai harganya... TERIMA KASIH PP AZAHAR....

Siti Manisah Bte Md Shah
Batu Pahat, Johor
017-7803337
Super train JB 2013 - G9

Anonymous said...

Ya allah bestnye..da lme teringin mcm eck azahar..mklumla keje nurse nk pegang hanset or mak tepon kjp nk gtau brite n rindu dr suara kita pn da dipndang smcm oleh patient..so,setiap kali mak kol,tpksa ckp nt kak kol blik coz ade patient..tkt patient complaint..i hv no choice..but i miss my mum act..really miss her..my dream nk ade masa ngn family mcm eck azahar..ade kebebasan masa n jgk kewangan..alhamdulillah,now byk yg da berubah..since jmp ngn eck azahar sthn lps,saya da smkin hmpiri impian saya..alhamdulillah n tqvm eck azahar..i owe u so much :)
-azie jr G9-

Anonymous said...

Alhamdulillah..thn 2013 sy dberi pluang utk jmpe peluang yg sgt2 hebat.. rasa sgt2 bertuah dpt bjumpa & dpt tips dr mentor2 yg hebat..
Terima kasih en azahar! Buku baca terlalu byk mbantu sy.. setelah membaca buku baca, aura positif & pemikiran positif menjadi sebati dgn diri sy.. terima kasih en azahar atas nurkilan yg sgt2 hebat!

Siti khadijah
G8

Anonymous said...

Alhamdulillah..thn 2013 sy dberi pluang utk jmpe peluang yg sgt2 hebat.. rasa sgt2 bertuah dpt bjumpa & dpt tips dr mentor2 yg hebat..
Terima kasih en azahar! Buku baca terlalu byk mbantu sy.. setelah membaca buku baca, aura positif & pemikiran positif menjadi sebati dgn diri sy.. terima kasih en azahar atas nurkilan yg sgt2 hebat!

Siti khadijah
G8

Anonymous said...

tahun 2013 bnyk yg brlaku samaada bek atau x..tp semuanya memberi pengajarn yg brmkna dlm hdp sy...terima ksh PP azahar..peluang ini amat bermakna untk sy
khairul
G20

Norish Jan said...

Sy sgt setuju dgn en azahar. Stp kali cuti hjg thn.. anak2 akan bertanye ke.mana kami akan pergi bercuti.. jwpn yg mampu sy berikan adalah.. "nanti e.. mama n baba kumpul duit dulu. Nti kita jln k"

Itulah jwpn yg sy beri stp kali anak2 sy bertanya.. slalu terfikir.. sampai bila begini????

Alhamdulillah.. dipertemukan dgn insan hebat en. Azahar mokhtar....yang x lokek utk kongsi ilmu kejayaan beliau.. dan sy akan berguru dgn beliau sehingga saya berjaya seperti beliau..en. azahar mokhtar... tunjuk ajarku sifu..
Norish (G18)

Anonymous said...

Alhamdulillah setlah berjampa dan belajar sendiri dgn en azahar sy dpt satu perubahan yg cukup2 besar dan bermakna bukan hanya utk diri sy tp juga pd family sy...ilmu dan tips2 yg en azahar smpaikan akan sy gunakan demi utk mencapai impian sy dan keluarga... terima kasih byk en azahar... semoga Allah S.W.T murahkan dan tambahkan rezeki en azahar... aminn

Razi, muar
0197540771

Anonymous said...

Alhamdulilah saya telah ditemukan dengan PELUANG yang hebat ini..Saya ingin mngucapkan ribuan terima kasih kepada kawan sekolah saya yang telah memberi PELUANG ini..Selama saya bekerja 8 tahun dengan waktu bekerja 12jam sehari dan sekali seminggu saya bercuti tidak ada apa2 yang dapat saya banggakan..Hanya penat dan kerja makan gaji yang kadang2 tinggi mampu saya kecapi..tetapi masa bersama keluarga??Langsung tidak ada... Masa menjadi penghalang untuk saya bersama keluarga samada bersama mereka seharian atau bercuti dengan mereka memang amat susah..Tetapi apabila ditemukan PELUANG ini oleh kawan saya dan diperkenalkan pula oleh Tuan Azahar, Masa yang saya inginkan bersama keluarga mampu saya kecapi..saya amat bersyukur dengan PELUANG yang diberikan oleh mereka..Tuan Azahar adalah seorang yang HEBAT pernah saya kenali..Beliau sanggup membimbing kita untuk sama2 berjaya seperti beliau..Tidak pernah mengira sesiapa, pangkat atau darjat beliau sanggup membimbing untuk sama2 berjaya..Tuan Azahar adalah MENTOR saya dan saya ingin menjadi seperti beliau suatu hari nanti.Hasil karya beliau yang menerbitkan sebuah buku BACA banyak membantu saya untuk mengubah nasib hidup saya..Sebuah buku yang banyak memberi dorongan, impian dan keinginan yang mampu kita semua kecapi..Jika anda ingin kan PELUANG yang boleh mengubah hidup anda kepada yang lebih baik..Mari kita berkenalan dan kita kecapi impian kita untuk berjaya..
Mohd Nur Izlan Bin Osman Jamaluddin(G7)
Skudai, JB
0187611946
Super Train JB 2013

Anonymous said...

walaupun saya belum lagi berkahwin....saya akui....sebagai anak,, itulah yang terjadi dlm kehidupan saya sepanjang cuti sekolah...menunggu saat dan waktu untuk dibawa berjalan2...beriadah...jeles sangat bila dengar kawan2 bercerita yang mereka pergi bercuti...bukan tak berpuas aty dgn kehidupan yang saya alami...tapi apa yang saya ingin tekankan....ADAKAH KEHIDUPAN INI YANG KITA NAK WARISI??? alhamdulillah...saya diperkenalkan dgn perniagaan yang sgt2 hebat,, berjumpa dgn org yang berjaya yang tidak sombong dan sentiasa berkongsi TIPS2 kejayaan beliau...terima kasih banyak2 kepada encik azahar yang banyak memberi ilmu...buku BACA pula sbgai penguat semangat ketka down...thanks again !!!!!

masiah jb
013-7038162
G03

Halid Abd Hamid said...

Sebut jek cuti sekolah, budak2 paling gembira..berkira2 nk melancong kesana sini..sebagai ibu bapa adalah sesuatu yang istimewa dapat mengembirakan cahaya mata kita..

Tapi masa mungkin membataskn pergerakan kita, nak apply cuti panjang bos dah pandang semacam..

kedua masa mungkin ade tapi budject pulak xde..

Buku "BACA" adalah reference terhebat dalam biz yang pernah saya baca..buku ini memang tidak menjanjikan kekayaan tetapi terkandung ramuan lengkap untuk kita mengecapi "Financial Freedom" dan "Time Flexibility".

Melalui buku "BACA", saya bertemu jodoh dengan satu peluang biz yg sgt2 hebat yang memberikn kita kebebasan masa dan kewangan..

x perlu berteka - teki..rasainya sendiri..tiada paksaan dalam biz ini..tapi sekiranya family adalah keutamaan anda...anda perlu lakukan sesuatu..

kami sedia membimbing anda walaupun terpaksa berkorban masa dan tenaga..kami sedia membantu insan2 yg serius untuk berubah..

Hubungi saya Halid Abd Hamid (FB) or Hp - 017 763 5336

Anonymous said...

bila di baca bunyi seperti fantasi,bak kate orang tua2 "bermimpi di siang hari",namun bila telah diteliti segala ilmu yang dicurahkan oleh TUAN dlm hasil nurkilan TUAN yang sangat2 AWESOME iaitu BACA,betul membuatkan sye terfikir kemana hala tuju sye,..pekerjaan sye tidaklah seAWESOME Tuan hnyalah penjawat awam biasa,tetapi meneliti profile TUAN membuatkan sye bersemngat untuk berusaha,terus terang sye mngenali tuan melalui BACA,dalam BACA,Tuan berubah dr ordinary kepada extraordinary people,ia adalah satu inspirasi bagi sye..cuti oh cuti..teringin sekali sye hendak membawa kedua orang tua saye melancong bersama sye,..menjadi impian setiap anak2 untuk membawa kedua orang tua mereka mengerjakan Umrah @ Haji tapi bagaimana nk bawa kalau masih xcukup makan..bnyak tips2 berguna yang sye perolehi dari BACA,seperti contoh Tips 47 "when u belief,miracle can become a reality".."matlamat sebagai satu perjuangan: Tips 71,ini sememanagnyer bukan sebuah buku biasa,ia adalah buku Extraordinary.ape pun BACA adalah sumber motivasi saye,TUAN adalah ICON sye n PELUANG ini adalah platform untk sye mengubah kehidupan sye lebih baik dr sebelum ini..TERIMA KASIH TUAN

Muhammad Khairul Anuar Bin Haji YUsop
Pulau Tioman
013-2986823

Anonymous said...

bila di baca bunyi seperti fantasi,bak kate orang tua2 "bermimpi di siang hari",namun bila telah diteliti segala ilmu yang dicurahkan oleh TUAN dlm hasil nurkilan TUAN yang sangat2 AWESOME iaitu BACA,betul membuatkan sye terfikir kemana hala tuju sye,..pekerjaan sye tidaklah seAWESOME Tuan hnyalah penjawat awam biasa,tetapi meneliti profile TUAN membuatkan sye bersemngat untuk berusaha,terus terang sye mngenali tuan melalui BACA,dalam BACA,Tuan berubah dr ordinary kepada extraordinary people,ia adalah satu inspirasi bagi sye..cuti oh cuti..teringin sekali sye hendak membawa kedua orang tua saye melancong bersama sye,..menjadi impian setiap anak2 untuk membawa kedua orang tua mereka mengerjakan Umrah @ Haji tapi bagaimana nk bawa kalau masih xcukup makan..bnyak tips2 berguna yang sye perolehi dari BACA,seperti contoh Tips 47 "when u belief,miracle can become a reality".."matlamat sebagai satu perjuangan: Tips 71,ini sememanagnyer bukan sebuah buku biasa,ia adalah buku Extraordinary.ape pun BACA adalah sumber motivasi saye,TUAN adalah ICON sye n PELUANG ini adalah platform untk sye mengubah kehidupan sye lebih baik dr sebelum ini..TERIMA KASIH TUAN

Muhammad Khairul Anuar Bin Haji YUsop
Pulau Tioman
013-2986823
G21

Firman Jaka said...

Asalamualaikum n Salam sejahtera semua.......Betol pejam celik pejam celik pejam sekajap sje Dh cuti sekolah kn...selalunyer MAK ayah akn hantar ank2 KE kampung Betol kn??anak2 memang seronok Betol kn dpt balik kampung jmpe atok Dan nenk ttpi smpy bile harus mcm 2 Ea???pernah x kite semua terfikir YG ank2 kite perlukn lebih perhatian n belaian kita???pernah x kite semua terfikir YG ank2 kite sbnar rindukn seorg AYH Dan ibunyrr ttapi Di mnekah kita mase itu??sibuk bekrja DGN harapan dpt mmberi kesenanggan....sykur laa lepas SY mmbuat kputusan utk mnjdi ank didik en azahar..hidup SY berubah Dan mase bersama org YG SY syg SY dpg bhgikn DGN BAIK..terima kasih en azahar....